Landgoedfair Marienwaerdt, hoedjes passen
Volledig scherm
Landgoedfair Marienwaerdt, hoedjes passen © Foto Raphael Drent

Mariënwaerdt houdt hoop dat de Landgoedfair dit jaar door kan gaan

BEESD - Het wemelt van de afgelastingen van evenementen, maar Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd houdt hoop op het doorgaan van de traditionele en populaire Landgoedfair in de tweede helft van augustus.

Het drukbezochte evenement, vorig jaar goed voor 36.000 bezoekers, staat dit jaar gepland van 19 tot en met 23 augustus.  Naar aanleiding van de coronacrisis zijn op dit moment evenementen tot 1 juni verboden, dus als het daar bij blijft is het wellicht mogelijk. Het wordt dan alweer de 26ste editie.

 Coronavirus

Quote

Hopelijk kunnen we dan vieren dat deze vervelende periode voorbij is.

Nora van Verschuer, Landgoedfair

De organisatie laat weten uiteraard mee te leven met de mensen die getroffen worden door het virus en wenst iedereen sterkte en een goede gezondheid. Maar de familie Van Verschuer, eigenaar van het landgoed, houdt hoop dat het evenement door kan gaan. 

Nora van Verschuer meldt in een persbericht: ’Wij zijn volop bezig met de organisatie en vele standhouders hebben zich al gemeld. Het belooft weer een gezellig en mooi evenement te worden, waarin wij hopelijk kunnen vieren dat deze vervelende periode achter de rug is.’

Omdat je het waerdt bent

Deze editie van de Landgoedfair Mariënwaerdt draagt als titel ‘Omdat je het waerdt bent’ . Er zijn 180 standhouders aangemeld en er is live-muziek. Ook is er catering vanuit diverse foodtrucks en zijn er workshops voor jong en oud. Naast de vertrouwde ‘tassenbewaarplaats’ waar mensen hun aankopen tijdelijk kunnen stallen is nieuw dit jaar de ‘mannenbewaarplaats’. 

Met hapjes, drankjes en vermaak dat veel mannen aan zal spreken, mannen zijn meestal zwaar in de minderheid op de Landgoedfair. De Jachtkamer op het landgoed wordt speciaal voor de mannelijke bezoekers ingericht.

Kaarten in de voorverkoop zijn goedkoper dan straks aan de kassa.

Rivierenland