Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Meer onderzoek naar trap tegen hoofd bij voetbalwedstrijd Geldermalsen

ARNHEM/ GELDERMALSEN – Heeft een 31-jarige man uit Geldermalsen een trap uitgedeeld tegen het hoofd van een tegenspeler tijdens een thuiswedstrijd van GVV tegen Sleeuwijk ruim twee jaar geleden?

De politierechter in Arnhem kwam woensdag nog niet tot een vonnis. Hij behandelde de zaak twee weken geleden maar oordeelde vervolgens dat het onderzoek niet volledig is geweest en dat hij nog niet weet of er voldoende bewijs is. Met name de verklaring van de scheidsrechter roept nog vragen op.

Schermutselingen

Er ontstonden schermutselingen op het veld die vierde mei 2017. Het latere slachtoffer wilde de boel sussen. Hij belandde op een gegeven moment op de grond met de verdachte bovenop zich.

Iemand trok de verdachte van hem af, vervolgens voelde hij een harde klap op zijn achterhoofd en raakte hij buiten bewustzijn. Per ambulance werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar bleek hij een flinke hersenschudding te hebben.

Getuigen van het team van het slachtoffer wezen in de richting van de verdachte. De thuisploeg sprak juist tegen dat hij degene was die geschopt had. Ook de verdachte zelf ontkende dat hij verantwoordelijk was voor het letsel.

Werkstraf 100 uur

De officier van justitie zag twee weken geleden voldoende bewijs en eiste een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. De KNVB schorste de verdachte na het incident al voor een jaar.

Het slachtoffer heeft een maand niet kunnen werken en durfde een tijd niet meer te voetballen. Hij betreurde het dat de verdachte en zijn team nooit iets van zich hebben laten horen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak wordt vervolgd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland