Windmolens en het kerkje van Erichem.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens en het kerkje van Erichem. © William Hoogteyling

Met 25 windmolens is Rivierenland het Eldorado: ‘En dat is niet zo gek’

DEIL/WAARDENBURG - Opnieuw verrijzen er deze week windmolens op Betuwse grond. Bij knooppunt Deil draaien straks liefst elf nieuwe torens boven het landschap. Langzaam ontpopt Rivierenland zich tot het windmolen-imperium van Gelderland. 

8 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  In Duitsland mag bij een NU te bouwen windmolen binnen een straal van 1 kilometer geen woning aanwezig zijn. De bouw van nieuwe windmolens is mede door de talrijke lichamelijke klachten dit jaar gedaald met 80%.Weet niet wat de norm in Nederland is - maar zo te zien staan de woningen er kort op.Gemeente en provincie maken zich druk om stikstof en PFAS - maar hier hoor je de (linkse) partijen niet over... over Eldorado gesproken!
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Klopt... het rendement van zo'n hoge dure windmolen is in verhouding erg laag. Hooguit voor 10 woningen, dan moet je blij zijn.
 • Wilco

  1 jaar geleden
  Een eldorado voor de windturbine exploitant dus! Niet voor de omwonenden die er te dicht bij wonen. Die zijn kennelijk niet voorgelicht over het niet hoorbare infrasoon geluid van windturbines. Uit Duits onderzoek blijkt dat het menselijk lichaam daar wel degelijk op reageert en mens en dier daar ook ziek van kunnen worden. Dan is zelfs een veiligheidsafstand van 10x de wiekhoogte nog niet veilig, zoals uit Fins onderzoek blijkt. Verder komt het hoorbare geluid van windturbines nog bovenop dat van de snelweg en de Betuwe spoorweg.
 • Boemis

  1 jaar geleden
  Dat is niet de reden. Komt omdat ze geen geld opbrengen en alleen maar geld kosten.
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  De lichamelijke en geestelijke klachten komen na een tijdje, zodra de windmolens volop in bedrijf zijn.Nu noemen ze Rivierenland het Eldorado... over 5 jaar dan praten ze wel anders.
 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Rivierenland