Scholier Lingecollege Noa Meerwijk is de online lessen helemaal beu.
Volledig scherm
PREMIUM
Scholier Lingecollege Noa Meerwijk is de online lessen helemaal beu. © Raphael Drent

Neem jongeren serieus, zegt 16-jarige Noa: ‘Als scholen nog een keer dicht moeten, zullen veel leerlingen zakken’

OPHEMERT - De scholen moeten de komende tijd hoe dan ook openblijven, zegt de 16-jarige Noa Meerwijk uit Ophemert. Want het gaat niet goed met haar generatie, zegt ze. De effecten die de vele online lessen én de lockdowns op jongeren hebben, worden onderschat door volwassenen. ,,Wij hebben de school nodig.”

6 reacties

 • J kossen

  4 maanden geleden
  16 jaar en dan zoveel problemen, goh wat zielig. Even voor de duidelijkheid, ik zit net zo lang binnen, heb kanker en nog een paar maanden. Maar ik héél graag met ruilen. Neem jij mijn maanden maar en ik jou komende 60 jaar. Wij hadden de afgelopen 2 jaar ook graag nog van alles willen doen maar het is niet anders.
 • Hans Jacobs

  4 maanden geleden
  Er zijn ook veel jongeren die opleven omdat de prestatiedruk en stress van met name de ouders omdat hun kroost niet het hoogste school niveau haalt weg valt.
 • Gerry Rutten

  4 maanden geleden
  Daar hebben ze in Den Haag geen boodschap aan, dat is na 2 jaar Corona toch wel duidelijk lijkt mij.
 • Ewoud van de Wetering

  4 maanden geleden
  De meeste hebben geen idee wat onze jeugd ervaart. En in onze individualistische maatschappij interesseert het ze ook niet.
 • Joëlle Janssen

  4 maanden geleden
  Ik heb het bij mijn zoon vorig schooljaar gezien, uren naar zo'n scherm turen, dat is echt niet motiverend...hij miste ook de discussies over de lesstof zeg maar in de klas, hij heeft gelukkig het schooljaar gehaald, en geslaagd voor de opleiding, maar het viel absoluut niet mee....

Rivierenland