Het college van West Betuwe. Van links naar rechts: wethouders Jacoline Hartman en Ton van Maanen, burgemeester Servaas Stoop, wethouders Ed Goossens, Rutger van Stappershoef en Govert van Bezooijen en uiterst rechts gemeentesecretaris Karen Coesmans. west betuwe college
Volledig scherm
PREMIUM
Het college van West Betuwe. Van links naar rechts: wethouders Jacoline Hartman en Ton van Maanen, burgemeester Servaas Stoop, wethouders Ed Goossens, Rutger van Stappershoef en Govert van Bezooijen en uiterst rechts gemeentesecretaris Karen Coesmans. west betuwe college © gemeente west betuwe

Niemand is zijn politieke leven zeker in West Betuwe

ANALYSEGELDERMALSEN - Dorpsbelangen, SGP en ChristenUnie zijn snoeihard in het eigen zwaard gevallen dat ze  wilden gebruiken om van coalitiepartner Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe (LLB) af te komen. Alle wethouders in de gemeente kregen maandagavond laat een motie van wantrouwen aan hun broek.

4 reacties

 • Peter Meter

  8 maanden geleden
  Is ook niet eenvoudig om 3 gemeenten samen te voegen, vooral als er 1 van oudsher de baas wil spelen, genaamd voormalig gemeente Geldermalsen. De politiek heeft net voor de samenvoeging foute keuzes gemaakt als het gaat om de taken die ze terug willen halen. Neem nu de ODR, kost 3 miljoen euro om de taak terug te halen. Wat levert het op? Zijn ze echt zoveel beter in het gemeentehuis. Ach, ze willen de grootste zijn in de regio en dat mag wat kosten.
 • Babi Pangang

  8 maanden geleden
  Het is duidelijk dat het een conflict tussen politieke partijen betreft, niet zozeer een falen van de wethouders, de motie is slechts een politiek instrument, wanneer de gemeenteraad dat in meerderheid wil dan kunnen ze alsnog de wethouders per direct wegsturen, maar ik geloof nier dat ze dat zullen doen; tijdens de verbouwing blijft de winkel immers open. 
 • Henk

  8 maanden geleden
  Ze blijven, vooralsnog, aan met een motie van wantrouwen aan hun broek. Hoe kun je dan nog, politiek en bestuurlijk geloofwaardig, de gemeente blijven vertegenwoordigen? Op deze wijze schaden ze meer de belangen van West Betuwe dan dat het bijdraagt aan meer stabiliteit. 
 • Babi Pangang

  8 maanden geleden
  In Buren namen de wethouders ontslag waardoor de burgemeester alleen het college vormde. In West Betuwe blijven de wethouders aan totdat er een nieuwe coalitie is. Die vergelijking gaat dus niet op.
 1. Alternatieve nieuwjaarsduik van familie Fiolet in Gellicum

  Alternatie­ve nieuwjaars­duik van familie Fiolet in Gellicum

  GELLICUM - Geen traditionele nieuwjaarsduik dit jaar in Gellicum. Maar de familie Fiolet aan de Lingedijk was vrijdagochtend niet voor één gat te vangen. ,,We bestelden enkele weken geleden twee van de 25.000 Unoxblikken met Noordzeewater voor een alternatieve nieuwjaarsduik”, vertelt Patrick Fiolet. ,,We hebben vandaag de inhoud van die blikken boven de hoofden van onze zonen Max en Floris uitgestort. En daarna sprongen we met ons gezin in de Linge.”
 1. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

 2. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

Rivierenland