Het college van West Betuwe. Van links naar rechts: wethouders Jacoline Hartman en Ton van Maanen, burgemeester Servaas Stoop, wethouders Ed Goossens, Rutger van Stappershoef en Govert van Bezooijen en uiterst rechts gemeentesecretaris Karen Coesmans. west betuwe college
Volledig scherm
PREMIUM
Het college van West Betuwe. Van links naar rechts: wethouders Jacoline Hartman en Ton van Maanen, burgemeester Servaas Stoop, wethouders Ed Goossens, Rutger van Stappershoef en Govert van Bezooijen en uiterst rechts gemeentesecretaris Karen Coesmans. west betuwe college © gemeente west betuwe

Niemand is zijn politieke leven zeker in West Betuwe

ANALYSEGELDERMALSEN - Dorpsbelangen, SGP en ChristenUnie zijn snoeihard in het eigen zwaard gevallen dat ze  wilden gebruiken om van coalitiepartner Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe (LLB) af te komen. Alle wethouders in de gemeente kregen maandagavond laat een motie van wantrouwen aan hun broek.

De gehele oppositie, aangevuld met de weggestuurde coalitiepartner LLB, zorgde voor een meerderheid. De gemeente, nog geen anderhalf jaar geleden voortgekomen uit Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal lijkt stuurloos. En hoewel sommige raadsfracties zich schaamden dat dit gebeurt tijdens de zo ernstige coronacrisis, lijken de brokstukken niet te lijmen. De oude coalitie rustte op een zeer wankele meerderheid (16 tegen 15 raadsleden) en met de gedwongen ‘overstap’ van LLB (drie zetels) naar de oppositie was die meerderheid weg. Een ruime meerderheid voor de genadeklap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland