Niemand wordt blij van alleen maar moord en doodslag

BLOGDe afgelopen werkweek was amper begonnen of ik kon al op weg naar Geldermalsen. Voor de nasleep van een dodelijke steekpartij. De ‘plaats delict’ was al opgeruimd. Vlakbij stond nog een bus van de recherche. Toen ik op de ruit klopte en de chauffeur vroeg of van de politie was, keek hij licht verbaasd op.

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
Quote

Meestal vind je wel na even zoeken wel iemand die begrijpt dat we niet op zoek zijn naar sensatie, maar gewoon willen weten wat er is gebeurd.

Volledig scherm
De locatie van de steekpartij in Geldermalsen. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Mijn volgende stop was de wijk Passewaaij in Tiel waar een arrestatieteam die ochtend een rijtjeswoning was binnengevallen in een verregende straat. Dat deze twee zaken met elkaar te maken hadden, bleek later op de dag pas. Ook hier een rechercheur die me met een blik van ‘en wat kom jij doen?’ aanstaarde.  

Als verslaggever met politiezaken in portefeuille – chef zwaailicht noemen we het bij de krant wel eens – zit je vast aan andermans ellende en kom meestal niet voor de schilderachtige plekjes. En vaak ook al niet op de gezelligste momenten. 

Je ziet soms mensen denken: wat moet die ramptoerist hier nou. Meestal vind je wel na even zoeken wel iemand die begrijpt dat we niet op zoek zijn naar sensatie, maar gewoon willen weten wat er is gebeurd. Gelukkig maar, want zeker op onze website wordt misdaadnieuws heel erg goed gelezen. 

Als geen aanslagen of moorden worden gepleegd, wietkwekerijen worden opgerold, vechtpartijen uitbreken of zich andere zaken voordoen die het daglicht niet kunnen verdragen, is de kans groter dat u een van mijn collega’s tegenkomt.

Gelukkig mag ik in nog wel eens een leuk verhaal schrijven over ijsberen in de dierentuin, een evenement als Appelpop of andere niet-criminele zaken. Altijd maar doodslag en ondermijning, daarvan wordt niemand vrolijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland