Volledig scherm
PREMIUM
De geplande nieuwbouw aan de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen, op de plek van de voormalige apotheek © Gemeente West Betuwe

Nieuwe appartementen op verloederd stukje Geldermalsen

GELDERMALSEN - Het is een ronduit verloederd stukje in het hart van Geldermalsen, de plek aan de Herman Kuijkstraat waar tien jaar geleden de inmiddels verhuisde apotheek nog te vinden was. Na jaren van onderzoek, en stilstand door de bouwcrisis, ligt er nu een nieuw bouwplan. 

Er is plek voor tien appartementen en twee kantoorruimtes op de begane grond. Plus een onderdoorgang naar een achterliggend parkeerterrein.

Het is bepaald geen sieraad voor het centrum van het dorp, de oude leegstaande bebouwing aan de Herman Kuijkstraat 44-50. Tien jaar geleden verhuisde de apotheek naar een nieuw pand aan de overkant van de straat en sindsdien staat het oude onderkomen leeg. 

En inmiddels heeft de verloedering nadrukkelijk toegeslagen. Sloop is dus gewenst, wel zal er asbest moeten worden verwijderd uit de oude bebouwing.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland