Tweede Kamerlid Derk Boswijk (CDA) over de mogelijke plaatsing van de militaire radartoren aan de Broekgraaf in Herwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tweede Kamerlid Derk Boswijk (CDA) over de mogelijke plaatsing van de militaire radartoren aan de Broekgraaf in Herwijnen. © Fotomontage AD

Onduidelijk wat CDA van radartoren vindt, omdat Kamerlid thuisbleef om bedreiging door boeren

Het blijft vooralsnog onduidelijk of er in de Tweede Kamer een meerderheid is vóór een militair radarstation in Herwijnen. Eerder deze week was er een debat, maar het CDA was afwezig. Kamerlid Derk Boswijk moest vanwege bedreigingen verstek laten gaan. ,,Maar het standpunt van die partij is juist cruciaal”, reageert Edwin Rijkse van stichting Niet nog een radar in Herwijnen.

1 reactie

  • janneke Jansen

    1 maand geleden
    Het doek is gevallen, nu verder na orde van de dag. Snel bouwen die radar toren nu, soms moeten we voor het landsbelang consessies doen. De toren komt niet in een woonwijk, verre van dat, enkele boerderijen en koeien in de buurt. Dat was al zo bij de vorige toren en dat verandert niet. Voordeel voor de boeren in de omgeving er mag niet gebouwd worden dan, dus geen bedreiging dat er woonwijken gebouwd worden.

Rivierenland