Volledig scherm
Oogstdag in Ophemert in 2018. © William Hoogteyling

Oogstdag in Ophemert een week uitgesteld

OPHEMERT - De Oogstdag in Ophemert gaat komend weekeinde niet door. Het evenement is verzet naar zaterdag 24 augustus vanwege het verwachte slechte weer.

De jaarlijkse historische Oogstdag van de Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC) wordt gehouden op het terrein aan de Molenstraat in Ophemert. Bezoekers kunnen daar onder andere zien hoe in vroeger tijden graan en aardappels geoogst werden, zowel met handgereedschap en met historische tractoren en werktuigen.

Tijdens de Oogstdag is onder andere te zien hoe vroeger het land werd bewerkt met paard en ploeg, hoe de graankorrels met de hand gezaaid werden en ook hoe het graan weer handmatig met een zeis of sikkel geoogst werd. 

Voor de kinderen is er van alles te zien en te doen. Ze kunnen koekjes bakken van zelf gemalen meel en er zijn kleine trekkertjes waarop ze rond kunnen rijden. Ook is er een kleine kinderboerderij waar de kinderen de aanwezige beesten kunnen aaien en knuffelen.

De entree is gratis. Publiek is welkom op zaterdag 24 augustus van 10 uur tot 17.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland