Geiten in de stal van de boer uit Hurwenen
Volledig scherm
PREMIUM
Geiten in de stal van de boer uit Hurwenen © COR DE KOCK

Ook boeren mét vergunning moeten vrezen voor inkrimping omdat stikstofcrisis maar doorgaat

Boeren die een geldige natuurvergunning hebben, kunnen zomaar gedwongen worden minder dieren te houden als de stikstofcrisis voortduurt. Dat blijkt uit recente uitspraken van rechters, onder meer in Gelderland.

11 reacties

 • Annet Capel

  3 weken geleden
  Een piekbelaster moet zijn uitstoot verminderen. In dit geval is dat een boer. Maar er zijn ook andere plaatsen piekbelasters zoals (snel)wegen. Maar die worden niet aangevochten door MOB om ze te sluiten. Want dan krijgen ze een heleboel mensen over zich en geen geld meer om al die procedures te voeren. Boertje pesten heet dat.
 • Willem Overbeek

  2 maanden geleden
  Er is eigenlijk maar een vraag , wat kunnen boere n bijdragen aan klimaat en leefmilieu , maar helaas zijn onze trotse agro´s alleen maar bezig met het opzoeken van hun grenzen . Dus de insteek van deze discussie is totaal verschillend en daarmede onoverbrugbaar .
 • Anneke De Boer

  2 maanden geleden
  Voor al die mensen die het met alle geweld nodig vonden zichzelf meermaals te vermeerderen, omdat ze vinden dat ze daar RECHT OP HEBBEN. Zwijg......U bent het probleem. U heeft gezorgd voor overbevolking, U heeft al deze monden gecreëerd die gevoed moeten worden, U heeft al die mensen gecreëerd die nu net zo hard lopen te krijsen dat ze overal recht op hebben. U heeft dit probleem veroorzaakt, niet de boer die eten in de mond van UW probleem stopt. Stop met klagen en neem Uw eigen verantwoordin
 • Klaas Klaassen

  2 maanden geleden
  Er zijn te veel mensen, dat is het probleem
 • simone hartemink

  2 maanden geleden
  Als ze hier in nl nou gewoon eerlijk zijn ..boeren bezitten het meeste grond..wat wil Nederland meer huizen dus wat gaat er gebeuren straks zijn de boeren de dupe en heeft nl zijn zin meer land meer huizen 1.en 1 is 2