Volledig scherm
PREMIUM
De raad te gast bij een paprikakweker in Est © Raphael Drent

Op schoolreisje door de nieuwe gemeente West Betuwe

NEERIJNEN - Raadsleden van West Betuwe maakten in de afgelopen weken vier busritjes door hun nieuwe gemeente, met als doel om elkaar en hun gebied beter te leren kennen. De Gelderlander stapte zaterdag tijdens de laatste rit in.

Het is zaterdagochtend even na half negen als het Koetshuis in Neerijnen volstroomt met de raadsleden van de gemeente West Betuwe. Tegenover de plek waar tot voor kort de gemeente Neerijnen was gehuisvest vindt nu de aftrap plaats voor de vierde editie van Raad on Tour: een serie busritten waarin raadsleden elkaar en hun gebied beter moeten leren kennen. Om over gevoelige onderwerpen een besluit te kunnen nemen is het wel handig om daar meer van af te weten en er een bepaald beeld bij te hebben, is de gedachte. Volgens Léon van Dun uit Beesd (Dorpsbelangen) is dat tijdens de eerste drie ritten al heel aardig gelukt. Hij heeft woningbouw in zijn portefeuille en is daarom in het bijzonder geïnteresseerd in wooninitiatieven in de kleine kernen. “Ik wist bijvoorbeeld niet dat er in Tuil al kleinschalige woningbouw plaatsvindt. Maar ook het bezoek aan de zorgboerderij in Waardenburg (Heidewaard, RH) was erg boeiend. Die mensen hebben daar echt iets moois opgebouwd, en dat allemaal op vrijwillige basis.” Hij vindt het belangrijk om de plekken te bezoeken waar in de gemeenteraad allemaal over wordt vergaderd. “Het is belangrijk dat je kunt visualiseren. De gemeente is ineens een heel stuk groter geworden. Tot nu toe wist je van veel dingen uit de andere gebieden alleen uit de krant. Je denkt er dan iets over te weten, maar je hebt er geen beeld bij. Denk bijvoorbeeld aan de plannen voor de dijkversterking bij Varik en Heesselt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland