Persoon bekneld bij ernstig ongeval op A2 bij Beesd, weg weer vrij

VIDEOBEESD - Het verkeer op de A2 bij Beesd heeft aan het einde van de middag grote vertraging door een ernstig ongeval. Voor hulpverlening en bergingswerk waren lange tijd drie rijstroken afgesloten richting het Zuiden. De weg is inmiddels weer vrij.

De aanrijding gebeurde rond 17.15 uur.

Volgens wegbeheerder Rijkswaterstaat gaat het om een ernstig ongeval. Een persoon zit bekneld in een betrokken voertuig. Voor de hulpverlening kwam onder meer een mobiel medisch team per traumahelikopter ter plaatse.

De vertraging was kort voor 18.00 uur opgelopen tot meer dan een half uur, de file had een klein half uur later een lengte van tien kilometer.

Rijkswaterstaat stelde een omleiding in voor verkeer richting het zuiden vanaf Utrecht via de A12 naar Arnhem en vervolgens de A50 richting het zuiden.

Rond 19.00 uur waren nog twee rijstroken dicht. De vertraging liep langzaam terug tot een kleine 25 minuten kort voor 19.30 uur. 

Verkeer richting Utrecht had eerder in de avondspits bij Waardenburg te maken met vertraging. Het verkeer reed rond 17.30 uur langzaam over een lengte van zo’n vier kilometer. 

Volledig scherm
Zwaar beschadigde auto's na de aanrijding op de A2 bij Beesd. © Marco van Deijck/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland