Hulpdiensten bij de protestantse kerk in Rhenoy na de aanval door de pianostemmer.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten bij de protestantse kerk in Rhenoy na de aanval door de pianostemmer. © ANP

Pianostemmer die dominee in kerk aanviel met hamer heeft plek in verzorgingshuis

TRICHT – De 54-jarige pianostemmer uit Tricht die in 2017 de dominee in Rhenoy in de kerk om het leven probeerde te brengen met een klap met een hamer, is overgebracht naar een verzorgingshuis.

8 reacties

 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  Opvallend dat deze moordenaar er nu ineens "een stuk beter uit zag", op zich natuurlijk een gevolg van professionele hulp, maar deze situatie tekent ook wel het hoge karakter aan medelijden dat er vanaf de behandeling van deze strafzaak steeds was voor deze dader. Dit terwijl het hier toch steeds ging en gaat om een zeer zware mishandeling. Ik ben het dan ook wel helemaal eens met de reactie van H. Oostijen, ook al las ik hier eerder dat die dominee hem vergeven zou hebben.
 • Louis van Tussenbroek

  2 maanden geleden
  Hij heeft wel wel Op de snelste manier hulp bekomen Alleen de manier hoe, kan niemand goed keuren toch! Maar je hij was toch slim genoeg met zijn plan. En ligt nu geheel verzorgd en op tijd zijn eten! MET deze ellende buiten corona, woningen naar vluchtelingen en je maandelijkse stroom van rekeningen kun je beter in de bak zitten. In ene hand krijg je de poen en mag er aan ruiken en andere ben je het kwijnt. Nu moet je naar de JUMBO in bajes krijg je het op cel. Wat een wereld leven we toch?
 • Marleen Verstraeten

  2 maanden geleden
  ik vind het stuitend dat er dus zoveel griezels vrij rondlopen die geheel niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen en als enige oplossing geweld geleerd hebben. Er moet meer toezich komen op hoe mensen hun kroost opvoeden, ik ben niet van plan om ooit een martelaar te worden voor de laksheid van een ander. Autist of niet, ik zou die hamer van hem afpakken en flink van me af meppen.
 • Eric Schuurman

  2 maanden geleden
  Wat een drama. Voor alle partijen.
 • Jan Schamp

  2 maanden geleden
  Helaas gaat het in Nederland zo dat mensen met een geestelijke stoornis pas geholpen/gestraft worden als ze in de fout gaan en na hun straf/opvang weer aan hun lot overgelaten worden. Deze mensen zijn niet in staat zelfstandig te leven en zullen vaak hun hele leven "geld kosten" zoals iemand al eerder stelde. Laat ze dan geld kosten maar zorg er wel voor dat ze bij anderen geen leed kunnen aanrichten.
 1. ‘Duivels dilemma’: waar moet pianostemmer Wijnand B. heen? Te ziek voor tbs, maar verpleeghuizen staan ook niet te springen
  PREMIUM

  ‘Duivels dilemma’: waar moet pianostem­mer Wijnand B. heen? Te ziek voor tbs, maar verpleeg­hui­zen staan ook niet te springen

  TRICHT - Als een zielig hoopje mens staart hij voor zich uit naar de camera. Zittend in een stoel, geflankeerd door een begeleidster. Als de rechter vraagt of hij de 54-jarige Wijnand B. is, valt een stilte. Pas als hij de stem van zijn advocaat Jan Peter van Schaik hoort, geeft hij een teken van leven. Maar meer dan wat ondefinieerbare klanken zijn het niet.

Rivierenland