Volledig scherm
Feest in Club Rodenburg. © William Hoogteyling

Rechtbank verwerpt bezwaar: Club Rodenburg moet dicht

BEESD - Club Rodenburg in Beesd moet de komende tijd dicht vanwege vechtpartijen en drugshandel. De rechtbank wijst de bezwaren van de eigenaren van de club af. Daarmee is de sluiting van een jaar die burgemeester Harry Keereweer van West Betuwe verordonneerde een feit.

De burgemeester besloot op 19 maart dat de club een jaar moest sluiten nadat politieagenten in burger eind 2018 hadden gezien dat bezoekers drugs gebruikten en verhandelden. Aan de sluiting ging een lange lijst met ongeregeldheden vooraf, zoals vechtpartijen en mishandelingen. De eigenaren van een club wilden met een voorlopige voorziening de sluiting voorlopig tegenhouden. 

Undercover 

Volgens de eigenaren van de club klopten politierapportages niet. De politiemensen in burger zagen op twee verschillende avonden dat bezoekers drugs gebruikten en verhandelden. Volgens de rechtbank heeft de club niet voldoende aangetoond dat deze rapportages niet kloppen. 

Er is volgens de rechters dan ook geen grond om te twijfelen aan de basis waarop de burgemeester zijn besluit heeft genomen. De club heeft onvoldoende tegenbewijs geleverd.

Volgens de burgemeester staat op handel in drugs één passende sanctie: sluiting. De club heeft geen bijzondere omstandigheden aangegeven die volgens de rechtbank reden geven voor een minder lange sluiting.

Overigens hebben de eigenaren nog een kans om te zorgen dat de club minder lang dicht is. Over ongeveer vier weken dient de inhoudelijke zaak over de sluiting. Maar tot die tijd is de zaak dicht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland