Volledig scherm
Wateroverlast moet voorkomen worden door een goede riolering. Mede daarom bestaat de rioolheffing © William Hoogteyling

Rioleringsheffing tientjes omhoog in West Betuwe

GELDERMALSEN - Inwoners van de voormalige gemeenten Geldermalsen en Lingewaal zijn jaarlijks enkele tientjes meer kwijt aan rioleringsheffing. Voor inwoners van de voormalige gemeente Neerijnen gaat het tarief minder omlaag dan eerder was voorgesteld.

De gemeenteraad van West Betuwe besloot voor de komende jaren de reële kosten in rekening te brengen en niet, zoals eerder gepland, een deel van de rekening door te schuiven naar later jaren. Huishoudens in Geldermalsen betaalden vorig jaar 324 euro, Lingewalers 318 euro en Neerijnenaren 382 euro. Dat wordt dit jaar voor iedereen 347 euro en dat loopt in 2023 op tot 376 euro. In het oorspronkelijke collegevoorstel was het bedrag voor de komende jaren gefixeerd op 333 euro, maar de gemeenteraad wil daar, op initiatief van de VVD, niet latere colleges mee opzadelen. Door nu niet te verhogen zou de rekening later nog hoger oplopen, tot 483 euro in 2029. Dat bedrag kan nu lager uitvallen.

Zuivering

Met  de heffing financiert de gemeente  een deugdelijke inzameling, berging, transport en lokale zuivering van het afvalwater, regenwater en grondwater. Dit onder meer om hevige regenbuien, als gevolg van de klimaatverandering, goed te kunnen verwerken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland