Volledig scherm
Station Geldermalsen © William Hoogteyling

Rivierenland wil onderzoek
intercitystation Geldermalsen

GELDERMALSEN/TIEL - Intercitytreinen die voortaan stoppen in Geldermalsen en een doorgaande lightrailverbinding tussen Dordrecht en Arnhem, met veel tussenstops rond Tiel en Geldermalsen.

De Regio Rivierenland wil dat die opties onderzocht worden, om het openbaar vervoer in Rivierenland aantrekkelijker ter maken. Zesmaal per uur daveren er intercitytreinen tussen Utrecht en Eindhoven door de stations van Culemborg, Geldermalsen of Zaltbommel, maar Rivierenland heeft daar niets aan.

Knooppunt

 Door te onderzoeken of het haalbaar is om Geldermalsen de status van intercitystation te geven zou dat anders kunnen worden. Rivierenland denkt kans te maken omdat Geldermalsen op een knooppunt van spoorlijnen legt. Er komen treinen uit de richtingen Utrecht, Tiel, Den Bosch en Dordrecht, maar dat zijn nu louter lokale treinen (sprinters), dus geen intercity's. 

Lightrail

Het verzoek om intercitystation te worden zou nog meer kans maken als er een doorgaande lightrailverbinding zou komen tussen Dordrecht en Arnhem, op het tracé van Merwede-Lingelijn, Geldermalsen-Tiel en de lijn Tiel-Arnhem. Ook dat wil Rivierenland bespreken. Net zoals de wens voor twee nieuwe treinstations bij Medel-Tiel en Hondsgemet-Geldermalsen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland