Volledig scherm
PREMIUM
Robin van der Gun is klaar voor de Zwarte Cross. © William Hoogteyling

Robin rijdt in boerinnenkostuum rond op de Zwarte Cross: ‘Geweldig, zo’n verzameling zotten’

BEESD - Robin van der Gun uit Beesd werd vorig jaar uitgeloot voor deelname aan de Zwarte Cross. Dat zou hem niet weer gebeuren, dus zette hij dit keer alles op alles om zijn deelname veilig te stellen. En het is hem gelukt.

Hij is straks in een mal boerinnenkostuum te bewonderen op de brommer.  

Binnenkort (de Zwarte Cross begint op 18 juli) zien de duizenden toeschouwers van het muzikale motorspektakel in Lichtenvoorde een als koe vermomde Yamaha Aerox voorbij scheuren met daarop Van der Gun als een soort Frau Antje, inclusief een juk met twee melkemmers.

,,Elk jaar komen er duizenden aanmeldingen en er is per klasse maar een beperkt aantal plaatsen, dus je moet ook geluk hebben,’’ zegt de 22-jarige Beesdenaar, loonwerker van beroep.

,,Ik wilde meedoen in de Specialklasse, maar het werd uiteindelijk de Brommerklasse. Gelukkig had ik nog zo’n ding in de schuur staan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland