Servaas Stoop is de gezaghebbende verleider van en voor West Betuwe

GELDERMALSEN/ TUIL - De eerste burgemeester van fusiegemeente West Betuwe moest een 'gezaghebbende verleider‘ zijn, kreeg commissaris van de Koning John Berends eerder dit jaar van de gemeenteraad te horen. Iemand die mensen dus mee krijgt. Vrijdagmiddag werd hij geïnstalleerd: Servaas Stoop.

Volledig scherm
De nieuwe burgemeester van West Betuwe, Servaas Stoop © Gemeente West Betuwe

Stoop (57), voor de SGP 17 jaar lang waarnemend of benoemd burgemeester in drie Zuid-Hollandse gemeenten, werd warm onthaald in Geldermalsen.

En hij gaf aan, hoewel hij al 33 jaar gelukkig getrouwd is met zijn vrouw Plony, die rol van gezaghebbend verleider graag op zich te noemen: ,,Ik wil vooral proberen de inwoners van West Betuwe te verleiden om zich betrokken te voelen bij deze mooie nieuwe gemeente. Samen met het gemeentebestuur.’’

Sinterklaas
De raadszaal in Geldermalsen was tot de laatste plaats bezet, helaas was er te weinig ruimte om buiten de vaste groep genodigden ook gewone burgers uit te nodigen. Maar die schade wordt ingehaald: te beginnen op zijn eerste werkdag. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland