Overzicht Hellouw, nabij Kortgraaf en Graaf Reinaldweg is de bouwlocatie
Volledig scherm
Overzicht Hellouw, nabij Kortgraaf en Graaf Reinaldweg is de bouwlocatie © Google Maps

Sloop levert Hellouw twee woningen op

HELLOUW/HAAFTEN - Ook in Hellouw,  1.015 inwoners rijk, is de roep om nieuwbouwwoningen luid hoorbaar. Binnenkort komen er twee huizen bij, omdat er in Haaften twee bedrijfswoningen gesloopt worden.

Dat geeft de gemeente West Betuwe de ruimte om de nieuwbouw in Hellouw toe te staan, want het maximaal aantal te bouwen nieuwbouwwoningen is al aan andere plaatsen vergeven. Wethouder Jacoline Hartman is blij dat er nu ruimte is voor de bescheiden Hellouwse nieuwbouw. Het gaat om twee vrijstaande woningen die een plek krijgen op een veldje dat nu in gebruik is als schapenweide en boomgaardje langs de ventweg van de Graaf Reinaldlaan en de Korfgraaf.

Bedrijfswoningen

Om aan de provinciale woningbouwafspraken te voldoen - West Betuwe mag niet ongebreideld groeien - komen elders twee woningen te vervallen. Op het bedrijventerrein ’t Overrijke in Haaften worden aan de Graaf Reinaldweg 10 en aan de Margrietstraat 5 twee bedrijfswoningen gesloopt. En daar mogen geen woningen terugkeren.

Geen bezwaren

Hellouw lijkt blij te zijn met het bouwplannetje aan de rand van het dorp, want bij het voorontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzes ingediend. Niemand heeft bezwaar gemaakt. Verwacht wordt dat dat ook voor het vervolgtraject het geval zal zijn. Er zijn geen stikstofproblemen en ook zitten flora en fauna niet in de weg voor de bouw van de woningen.

Projectontwikkelaar Dura Vermeer heeft voor de herontwikkeling van het terrein op het Haaftense bedrijventerrein ’t Overrijke ontheffing gekregen van de provincie voor de sloop van de twee bedrijfswoningen en drie schuren.

Rivierenland