Club Rodenburg in Beesd.
Volledig scherm
PREMIUM
Club Rodenburg in Beesd. © William Hoogteyling

Tegenslag voor Club Rodenburg: gemeente West Betuwe weigert nieuwe horecavergunning

BEESD - Een drankje drinken in Club Rodenburg is er voorlopig niet meer bij. De gemeente West Betuwe weigert een nieuwe drank- en horecavergunning af te geven voor de club die na een jaar sluiting binnenkort weer open mag.

,,Ik vind het nu echt pesten worden’’, zegt Rodenburg-eigenaresse Janice Bronk die de Rodenburg samen met broer John runt. De club moest, op last van de interim-burgemeester, afgelopen jaar de deuren sluiten omdat er drugshandel in de club werd vastgesteld. 

Een undercoveragent kocht van een bezoeker een xtc-pil en een halve gram cocaïne, genoeg om op basis van de Opiumwet de zaak een jaar dicht te gooien: de maximale sluitingstijd.

Tegelijkertijd werd de drank- en horecavergunning ingetrokken. De club probeerde het besluit ongedaan te maken met onder meer een bezwaarprocedure bij de gemeente en een gang naar de rechter, maar bij die pogingen ving ze telkens bot.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland