Volledig scherm
Asperen Verhuizing gemeentearchief. © William Hoogteyling

Tiel en Geldermalsen krijgen de Lingewaalse geschiedenis erbij

ASPEREN - Stapels dozen vulden gisteren de oprit van het oude gemeentehuis in Asperen. Nu Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal zijn gefuseerd tot de gemeente West Betuwe, worden de lokale archieven ondergebracht bij het Regionaal Archief Rivierenland.

In Asperen gebeurde dat onder toeziend oog van archiefinspecteur Ria Mink. In de dorpskern lagen stukken uit de geschiedenis van Lingewaal van de periode 1986-2011. ,,Het oudste materiaal dat ertussen zit, komt in Tiel te liggen’’, weet ze. De ‘heel moderne’ zaken gaat naar Geldermalsen.

‘Wel stevig doorwerken’

De verhuizing van stukken uit de lokale archieven is al de hele week aan de gang; vandaag wordt er de laatste hand aan gelegd. ,,Daarvoor moeten we wel stevig doorwerken’’, aldus Mink. Het kan nog even duren voordat de archieven weer beschikbaar zijn voor het publiek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland