Volledig scherm
Het station van Geldermalsen krijgt een opknapbeurt. © William Hoogteyling

Tijdelijk extra fietsenstalling bij station Geldermalsen

GELDERMALSEN - Het treinstation van Geldermalsen krijgt tijdelijk een extra fietsenstalling. Die wordt op 2 december neergezet en er kunnen rond de honderd fietsen gestald worden. Vanaf dat moment gaat de gemeente ook handhaven op verkeerd neergezette tweewielers.

Het gaat om een tijdelijke oplossing in de aanloop naar de grootschalige renovatie van het station. De gemeente West Betuwe wil de de huidige fietsenstalling vernieuwen en uitbreiden. Maar dit plan moet wachten totdat het werk aan het station klaar is. En dat is pas in 2021 het geval.

Handhaven heeft momenteel geen zin

Momenteel is het aan de oostelijke entree van het station ‘op zijn zachtst gezegd rommelig’ aldus de gemeente. Treinreizigers moeten dagelijks moeizaam door een wirwar van fietsen hun weg richting trap of lift zien te vinden. Handhaven doet de gemeente niet. Dat heeft weinig zin omdat de stallingen al overvol zijn en er momenteel geen alternatief is om de fiets te stallen.

Plek voor  zo'n honderd fietsen

Daarom komt er nu met ingang van maandag 2 december een tijdelijke fietsenstalling met ruimte voor het stallen van circa 100 fietsen. Die stalling komt te staan op het nabijgelegen parkeerterrein. Dat gaat wel ten koste van enkele parkeerplaatsen maar volgens de gemeente blijven er nog voldoende plaatsen over.  Zodra deze extra stalling open is, gaan handhavers actief optreden tegen buiten de stalling achtergelaten fietsen. 

De handhavers gaan de eerste weken deze fietsen nog zelf in de stallingen plaatsen. Ook als daarvoor kabelsloten verwijderd moeten worden. Daarna worden verkeerd geparkeerde fietsen afgevoerd naar de gemeentewerf.

Rivierenland