Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Frank de Roo

Turnen niet stoer genoeg? Dan is er nu freerunning in Beesd

BEESD - Jongens en meiden die mee willen doen aan de groeiende sport Freerunning kunnen vanaf 11 september ook in Beesd terecht. Op die datum start in het Klokhuis deze nieuwste tak van sport van SVB in Beesd.

,,We zijn een omnisportvereniging‘’, zegt Ilona van Weelden van SVB. ,,We bieden diverse sporten aan als volleybal en turnen en dit is een hele mooie aanvulling.’’ Met de sport mikt de vereniging in eerste instantie vooral op jongens. 

Voor jongens weinig keuze naast voetbal

,,We merken dat er vooral voor jongens weinig keuze is naast voetbal. En turnen zien ze vaak toch niet zitten. Dit is dan een mooi stoer alternatief.’’ Rond Beesd bestond het aanbod van freerunning nog niet. In Tiel is er ook turnvereniging die het aanbiedt. 

De lessen worden gegeven door een trainer die zelf ook regelmatig aan freerunnen doet. In deze sport proberen deelnemers zo snel mogelijk over een bepaalde route te rennen, langs, onder en over obstakels heen. De sport is vooral populair in de stenen waar grote trappen en parkeergarages gewilde objecten zijn. 

In Beesd begint de sport dus in de sporthal. ,,Dat is ook belangrijk zodat we de beginselen veilig kunnen leren. Rond het Klokhuis zijn ook wel mogelijkheden om buiten aan freerunning te doen, dat willen we combineren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland