Volledig scherm
De vandalen poseren voor een foto. © VDC Fotografie

Twee jongens melden zich bij politie na slopen boom in centrum Geldermalsen

GELDERMALSEN - Twee jongens hebben zich bij de politie gemeld nadat er in de nacht van vrijdag op zaterdag een boom werd gesloopt aan de Geldersestraat in Geldermalsen. Vermoedelijk gaat het om de jongens die de boom omver trekken; het filmpje van die actie werd ruim 800 keer gedeeld op Facebook.

Volgens wijkagent Django van Ekeren - die stills van de beelden deelde via Twitter - heeft hij dinsdag een gesprek met de twee.

,,Ik heb er nog wel mijn dienst voor moeten verzetten.’’ Hij riep in zijn post al op tot ‘een goed gesprek met deze stoere mensen’.

‘Die boom moet eruit’

Hoe het verloop van de zaak eruit gaat zien, is volgens de wijkagent aan de gemeente. ,,Die kan besluiten aangifte te doen om zo het strafrechtelijke traject te starten.’’

Hijzelf is nog op zoek naar een meisje dat bij de zaak betrokken is; op de videobeelden is te zien dat zij het sloopwerk van twee jongemannen vastlegt met haar smartphone: de twee poseren daarna ook nog even voor een foto waarbij ze hun duim opsteken.

,,Die dame wil ik ook graag spreken. Ik wil haar vragen wat je ertoe beweegt je telefoon te pakken in plaats van er iets van te zeggen.’’

De boom is volgens Van Ekeren niet meer te redden. ,,De wortels geknakt en gebroken, hij moet eruit.’’

‘Taakstrafje zou goed zijn’

De beelden zijn gemaakt door een beveiligingscamera van de VDC Fotografie. Volgens eigenaar Dico van Zandwijk gebeurde de vernieling om 02.10 uur 's nachts.

,,Het filmpje heb ik gedeeld met de ondernemersvereniging; zo is het op Facebook gekomen. Dit is gewoon vandalisme, een taakstrafje zou goed zijn.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland