Vandalen houden huis in Geldermalsen: dertien autoruiten ingeslagen

videoGELDERMALSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdagnacht zijn er in Geldermalsen maar liefst dertien autoruiten ingeslagen. Verderop, bij het station, brandde een scooter uit.

,,Het regende zaterdagochtend aangiftes bij ons’’, vertelt een woordvoerder van de politie. In rap tempo ontving de politie vrijdagnacht meldingen vanuit de Herman Kuijkstraat, Kerkstraat, Badweg en het Marktplein in Geldermalsen. Overal was de omschrijving hetzelfde, namelijk doorgeslagen autoruiten.

Scooter uitgebrand

Ook ging er kort na middernacht op treinstation Geldermalsen een scooter in vlammen op. Het is nog niet bekend of die brandstichting iets te maken heeft met de vernielde autoruiten.

De politie laat weten in ieder geval blij te zijn met de vele aangiftes. ,,We zijn nog volop aan het zoeken naar sporen van de daders. En we lopen enkele tips na. Wel willen we mensen oproepen hun mogelijke camerabeelden eens terug te kijken, om te zien of er wellicht een dader(s) op te zien zijn.’’

In de nacht van vrijdag op zaterdagnacht zijn er in Geldermalsen maar liefst dertien autoruiten ingeslagen
Volledig scherm
In de nacht van vrijdag op zaterdagnacht zijn er in Geldermalsen maar liefst dertien autoruiten ingeslagen © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Rivierenland