Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Verdachte (55) van aanranden tienerjongens in Rhenoy wacht op psychiater

ARNHEM/ RHENOY - ,,Het enige wat ik kan zeggen is dat ik mijn excuses wil aanbieden.” Aldus een 55-jarige man uit een dorp in de gemeente West Betuwe dinsdag voor de rechtbank in Arnhem. Hij wordt ervan verdacht dat hij vier tienerjongens in Rhenoy eerder dit jaar heeft aangerand. 

Hij verleidde jongens van 14, 15 en 16 jaar met geld en zat vervolgens aan hun geslachtsdelen. De verdachte stond vorige maand ook al voor de rechter, maar er is sindsdien tot grote frustratie van alle betrokkenen niks gebeurd. 

Zelf ook misbruikt

Het wachten is op het NIFP, het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. De verdachte moet worden onderzocht door gedragsdeskundigen, maar het NIFP heeft een capaciteitsprobleem.

Er zijn nog geen deskundigen voor deze zaak benoemd. De vraag is dan ook of de geplande datum voor de inhoudelijke behandeling van 9 januari gehaald kan worden.

De verdachte is eerder in Nederland maar ook in het buitenland veroordeeld voor het misbruiken van minderjarige jongens. Hij is in behandeling geweest, maar ging desondanks toch weer de fout in. Hij is zelf als kind misbruikt. Zijn advocaat zei op de vorige zitting dat hij daardoor scheef aankijkt tegen de omgang met jonge jongens.

,,Het is triest dat het zo lang moet duren, maar het is wel van belang dat het rapport er komt”, aldus de raadsman gisteren. Anders dan vorige maand deed hij geen poging zijn cliënt in afwachting van de inhoudelijke behandeling vrij te krijgen.

,,Duurt veel te lang”, concludeerde ook de rechtbank.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland