Ton van Vlijmen, Lisanneke Boer Rookhuiszen en Mariëtte Vink hebben zin in het Trichts/Buurmalsense theatrale muziekspektakel.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton van Vlijmen, Lisanneke Boer Rookhuiszen en Mariëtte Vink hebben zin in het Trichts/Buurmalsense theatrale muziekspektakel. © William Hoogteyling

Verstopte muziekinstrumenten onder het hooi vandaan gehaald nadat de Duitsers waren verdwenen

BUURMALSEN/ TRICHT - Muziek is de thermometer van de samenleving, denkt Trichtenaar Ton van Vlijmen. ,,Als in een dorp de muziekvereniging floreert, dan zit het nog wel goed met de leefbaarheid en de samenhang.’’ 

Buurmalsen en Tricht zijn hun laatste winkels kwijt, maar de muziekverenigingen Wilhelmina Buurmalsen en OZOD Tricht zijn er nog wel degelijk.

Wilhelmina en OZOD hebben met de Trichtse theatermaker Ton van Vlijmen van de Firma van Gelder de handen ineen geslagen voor een ambitieus theatraal muziekproject: ,,Vrijheid... daar zit muziek in.’’

Van 6 tot en met 9 mei worden er vijf voorstellingen gegeven nabij het huisartsencentrum dat beide dorpen delen. ,,Een symbolische locatie‘’, zegt Van Vlijmen. 

Quote

Dat samenwer­ken van de muziek, voor het eerst sinds de Tweede Wereldoor­log gebeurt dit hier, is mooi

Ton van Vlijmen, Firma van Gelder

,,Die samenwerking moeten we zoeken.’’ Er komt een grote tent te staan op de plek waar straks de nieuwe gezamenlijke basisschool voor beide dorpen moet verrijzen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland