Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet in bijzijn van waterschap Rivierenland onderzoek naar grondvervuiling bij het nieuw te bouwen deel van de golfbaan The Dutch in Spijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet in bijzijn van waterschap Rivierenland onderzoek naar grondvervuiling bij het nieuw te bouwen deel van de golfbaan The Dutch in Spijk. © AD

Vervuiling bij golfbaan The Dutch toegenomen: zware metalen in grondwater

SPIJK - Het grondwater op de plek waar in Spijk een tweede golfbaan van The Dutch moet komen, is vervuild met zware metalen en heeft een hoge pH. Ondanks dat er maatregelen zijn genomen om vervuiling tegen te gaan, is die juist toegenomen. 

Quote

We wachten er echt met smart op

Woordvoerder gemeente West Betuwe

,,We houden de kwaliteit van de bodem en het water goed in de gaten. Maar we zien nu in nieuwe metingen een verslechtering’’, zegt de woordvoerder van de gemeente West Betuwe. 

Verontreiniging van het grondwater is schadelijk voor mensen, dieren en de natuur. Gemeente West Betuwe en Waterschap Rivierenland dringen er daarom bij de eigenaar van de golfbaan en de aannemer op aan zo snel mogelijk met een plan van aanpak voor sanering te komen. ,,We wachten er echt met smart op’’, zegt de woordvoerder van de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland