Fort Asperen bij Acquoy
Volledig scherm
Fort Asperen bij Acquoy © Staatsbosbeheer

Vleermuizen weg, ondernemers zijn welkom in Fort Asperen

ACQUOY - De winterslaap van de vleermuizen in Fort Asperen bij Acquoy is voorbij. Maar het fort blijft vanwege de coronacrisis vooralsnog gesloten voor publiek. Desondanks gaat de open dag voor ondernemers die voor vrijdag 3 april gepland staat toch door.

Maar wel onder stringente voorwaarden. Geïnteresseerde ondernemers die kansen zien in de exploitatie van het Fort Asperen en de naastgelegen Taveerne kunnen vrijdag 3 april komen kijken tijdens een open dag.

Staatsbosbeheer is op zoek naar een creatieve ondernemer voor dit forteiland aan de Linge in de gemeente West Betuwe. Ondernemers zijn dus welkom, maar alleen op afspraak om verspreiding van het corona virus te voorkomen én volgens de regels van het RIVM mensen te kunnen ontvangen. 

Aanmelden voor de open dag is dus absoluut nodig: en kan via fortbijasperen@staatsbosbeheer.nl.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Een plan indienen moet voor 20 april. Fort bij Asperen is een torenfort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is een rijksmonument. Bij de renovatie in 2016, is er een glazen koepel met Leerdam-glas boven op het torenfort geplaatst. Op het forteiland is naast het torenfort een artillerieloods die is verbouwd tot Taveerne met terras. 

Kunst en horeca

Voor dit forteiland zoekt Staatsbosbeheer een ondernemer die de uitdaging wil aangaan om vanaf oktober 2020 de exploitatie en het beheer van het forteiland op zich te nemen. Een invulling met kunst en horeca - in lijn met het huidige gebruik - heeft de voorkeur, maar ook andere invullingen zijn mogelijk. 

Rivierenland