Voor één keer de kerk verruild voor het kasteel

videoOPHEMERT - Ruim 200 mensen verruilden zondag de Sint Maartenskerk in Ophemert voor een openluchtdienst bij het kasteel in die plaats. 

Een hoog aantal bezoekers, zeker in vergelijking met het reguliere aantal kerkgangers, weet kerkenraadvoorzitter Rian Smokers. ,,Bij een reguliere kerkdienst zitten er 30 mensen in de kerk. Er komen dan ook veel mensen op af die gewoonlijk niet naar diensten in de kerk komen.’’

Kinderen een eigen veldje

Volgens Smokers kwamen mensen uit de hele regio naar de dienst. De band 4Tune zorgde voor muzikale begeleiding, voor de kinderen was er een apart programma. ,,In de kerk hebben we de zondagsschool of de kindernevendienst; ook bij het kasteel kregen de kinderen een eigen veldje en draaiden ze een eigen programma.’’ Het was de negende keer dat de openluchtdienst werd gehouden.

Volledig scherm
Op de openluchtdienst kwamen vele bezoekers af; meer dan er gewoonlijk in de kerk zitten. © William Hoogteyling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland