Kunstenaar en kunstschilder Willem den Ouden
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar en kunstschilder Willem den Ouden © Foto Raphael Drent

Voor kunstenaar Willem den Ouden is weelde synoniem aan Varik

VARIK - Als iemand het landschap bij Varik prachtig kan verbeelden, is het Willem den Ouden (1928) wel. In schilderijen, aquarellen, tekeningen, etsen, litho’s en sculpturen, maar evengoed in woord.

3 reacties

 • Enspijk

  2 jaar geleden
  Ik vind van niet, mede door zijn oeverloze protesten moesten wij in 1995 evacueren. Voor mij blijft dit aan deze man kleven, overigens keur ik het geweld wat toen tegen hem gebruikt is wel af. Maar wat ik eerder zei: mensen vergeten snel want het is goed afgelopen.
 • a. jansen

  2 jaar geleden
  Klopt, maar uiteindelijk had hij wel gelijk toch?
 • Enspijk

  2 jaar geleden
  Zo aardig vonden ze hem in 1995 anders niet. Maar goed, mensen vergeten blijkbaar snel.
 1. ‘Duivels dilemma’: waar moet pianostemmer Wijnand B. heen? Te ziek voor tbs, maar verpleeghuizen staan ook niet te springen
  PREMIUM
  3

  ‘Duivels dilemma’: waar moet pianostem­mer Wijnand B. heen? Te ziek voor tbs, maar verpleeg­hui­zen staan ook niet te springen

  TRICHT - Als een zielig hoopje mens staart hij voor zich uit naar de camera. Zittend in een stoel, geflankeerd door een begeleidster. Als de rechter vraagt of hij de 54-jarige Wijnand B. is, valt een stilte. Pas als hij de stem van zijn advocaat Jan Peter van Schaik hoort, geeft hij een teken van leven. Maar meer dan wat ondefinieerbare klanken zijn het niet.
 2. Jurre (10) heeft al een eigen bloemenwinkel: ‘Stom dat de Belastingdienst zo veel van mijn winst wil hebben’
  PREMIUM
  10

  Jurre (10) heeft al een eigen bloemenwin­kel: ‘Stom dat de Belasting­dienst zo veel van mijn winst wil hebben’

  De 10-jarige Jurre Versteegh uit het Gelderse Beesd verbergt zijn ambities niet. Sinds vorig jaar runt hij zijn eigen bloemenhandel Flowers on Tour en bezorgt hij mensen een vrolijke bos bloemen. Inmiddels is zijn handel uitgebreid met een webshop met verschillende tuinplanten, droogbloemen en boeketten. En dit is pas het begin, aldus de jonge ondernemer. ,,Ik wil door heel Nederland bloemen gaan bezorgen.”

Rivierenland