Volledig scherm
PREMIUM
SGP-lijsttrekker voor Zuid-Holland Servaas Stoop (2e L) en SGP-leider Kees van der Staaij (2e R) tijdens een campagnebijeenkomst in het kader van de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen. © ANP

Vriend en vijand lovend over SGP-burgemeester West Betuwe: ‘Servaas Stoop is er voor iedereen’

GELDERMALSEN - Een ruimdenkende SGP’er die voor ieders overtuiging openstaat. En een ervaren bestuurder, die in moeilijke kwesties zelfs de hevigste tegenstanders mee weet te krijgen. West Betuwe mag in z'n handen klappen met Servaas Stoop (57) als nieuwe burgemeester, beweert vriend en vijand. 

De SGP’er uit Hendrik Ido Ambacht, getrouwd en vier kinderen, is dinsdagavond voorgedragen en wordt 22 november geïnstalleerd. Hij brengt een bak aan bestuurservaring met zich mee. Zo was hij al burgemeester in Dirksland (nu Goeree-Overflakkee), Korendijk (nu Hoeksche Waard) en waarnemend burgemeester in Zuidplas. 

Positieve herinneringen

Politici daar koesteren vooral positieve herinneringen aan hem. ‘Een warme, aimabele man', zegt menigeen. Zakelijk ook. Deskundig. Attent. Af en toe streng, als het moet. Een man ook met een ‘uitstekend gevoel voor de verhoudingen met de burger', weet raadslid Aart Slobbe van de Christenunie/SGP-fractie Zuidplas. 

,,Bij ongeregeldheden bij oud en nieuw was de ME ingezet. Daarop kwam veel protest. In een stampvol gemeentehuis wist hij iedereen perfect uit te leggen waarom zo was gehandeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland