Volledig scherm
Het wordt vast druk bij het veer tussen Herwijnen en Brakel © Cor de Kock

Waalpontje vaart extra als de A2 naar Deil dicht is

HERWIJNEN/DEIL - De A2, één van 's lands drukste snelwegen, is de komende drie weekeindes tussen 's Hertogenbosch en knooppunt Deil in noordelijke richting afgesloten. Om vooral het lokale autoverkeer een beetje tegemoet te komen vaart het veer tussen Brakel en Herwijnen, een paar kilometer westelijker,  extra. Het lokale verkeer kan ook gebruik maken van de Waalbrug bij Echteld.

Landelijk verkeer wordt vooral omgeleid via de A50 of A27. Want het is dus de komende drie weekeindes niet mogelijk om richting Deil gebruik te maken van de brug over de Waal tussen Zaltbommel en Waardenburg.

In de weekeindes wordt er aan de A2 gewerkt. Van Empel tot Deil is de weg dan volledig afgesloten, bij het groot onderhoud worden versleten asfalt en de voeg-overgangen in de bruggen vervangen. De afsluitingen starten op de vrijdagavonden 11, 18 en 25 oktober om 21.00 uur en duren tot de maandagochtenden 14, 21 en 28 oktober 05.00 uur.

Veerpont

De veerpont Brakel-Herwijnen is onderdeel van een omleidingsroute en vaart daarom extra in opdracht van Rijkswaterstaat. Op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen van de afsluiting vaart het autoveer ’s avonds twee uur extra tot 24.00 uur. Op de zondagen start Brakel-Herwijnen twee uur vroeger: om 7.00 uur gaat de eerste afvaart vanaf Brakel.

Kaartjes

Om de afvaarten zo snel mogelijk te laten verlopen wordt gevraagd om de tickets voor de pont van tevoren via de Riveer app of de website te kopen. Dit kan ook nog als mensen staan te wachten bij de pont. Bijkomend voordeel: via deze digitale weg zijn kaartjes tien procent goedkoper dan op de pont.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland