Volledig scherm
Het Lingebos is een populair recreatiegebied. Foto ter illustratie. © Cor de Kock

Water tussen A15 en Lingebos is ernstig vervuild met zware metalen

WEST BETUWE - Het oppervlaktewater tussen de A15 en het Lingebos bij Spijk is ernstig vervuild met zware metalen. Dat blijkt uit meetresultaten van Waterschap Rivierenland. De gemeente West Betuwe raadt het gebruik van gebruik van en contact met grond- en oppervlaktewater in dit gebied ten strengste af.

De vervuiling hangt samen met de werkzaamheden aan de nieuwe golfbaan, die vandaag zijn stilgelegd door de gemeente West Betuwe. Waterschap Rivierenland neemt maatregelen om het verspreiden van de vervuiling tegen te gaan. Zij zetten een gemaal stil, stoppen de inlaat vanaf de Linge en laten op drie plaatsen watergangen afdammen. Het Waterschap monitort intensief de waterkwaliteit in het gebied.

Er volgt nader onderzoek naar de vervuiling van het grond- en oppervlaktewater. De gemeente verwacht in de loop van volgende week met meer informatie naar buiten te komen. Tot die tijd geldt het dringende advies dit water niet te gebruiken door mens en dier.

Op onderstaande kaart is te zien in welk gebied het water is vervuild. Het gaat om het rood gekleurde gebied.

Volledig scherm
Op deze kaart is te zien in welk gebied het water is vervuild. Het gaat om het rood gekleurde gebied. © West Betuwe
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland