Geertje en Albert Lentink krijgen het pakket van Ton van Maanen
Volledig scherm
Geertje en Albert Lentink krijgen het pakket van Ton van Maanen © Gemeente West Betuwe

We hebben een naam: Randweg Tricht gaat Hooglandscheweg heten

TRICHT - De randweg Tricht, die mogelijk eind 2021 in gebruik kan worden genomen, gaat Hooglandscheweg heten. Inwoners hebben die naam zelf gekozen.

De gemeente had inwoners opgeroepen om met namen te komen. Gerrit van Loenen en het echtpaar Geertje en Albert Lentink zijn de naamgevers geworden van de nieuwe randweg, die het centrum van Tricht en de Lingedijk moet ontlasten van het vele verkeer door het dorp.

In samenwerking met de Dorpskrant Tricht is aan de inwoners van Tricht gevraagd een naam te bedenken. In totaal zijn 19 namen aangedragen door 29 inwoners. 

Coronavirus

Een jury, bestaande uit leden van het college van B en W, het Historisch Genootschap Tricht en de gemeentelijke straatnaamgevingscommissie heeft de keuze laten vallen op de naam Hooglandscheweg. Deze naam verwijst naar de nabijgelegen Hooglandsche Wetering.

Vanwege de bestrijding van het coronavirus was het niet mogelijk een kleine feestelijke bijeenkomst met de bedenkers van de winnende inzending te organiseren. Vandaar dat wethouder Ton van Maanen even persoonlijk bij hen is langsgegaan met een felicitatiepakket.

Wethouder Ton van Maanen (links) overhandigt het pakket aan Gerrit van Loenen
Volledig scherm
Wethouder Ton van Maanen (links) overhandigt het pakket aan Gerrit van Loenen © Gemeente West Betuwe

Rivierenland