Voetbal
Volledig scherm
Voetbal © pxhere

Werkstraf na trap tegen hoofd van tegenspeler

ARNHEM – Een 32-jarige man uit Geldermalsen is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur voor het uitdelen van een trap tegen het hoofd van een tegenspeler bij een voetbalwedstrijd in Geldermalsen ruim tweeënhalf jaar geleden.

De politierechter vindt dat sprake is van poging tot zware mishandeling. Het slachtoffer raakte bewusteloos en moest per ambulance worden afgevoerd. Hij bleek later een zware hersenschudding te hebben. Hij heeft een maand niet kunnen werken en durfde lange tijd niet meer te voetballen.

Tijdens de thuiswedstrijd van GVV tegen Sleeuwijk op 4 maart 2017 werd de voetballer uit Geldermalsen onderuit gehaald. Hij werd boos en viel de ander aan. Het latere slachtoffer kwam tussenbeide. Hij viel met de voetballer uit Geldermalsen boven op zich. Iemand trok hem van hem af. Vervolgens voelde hij een harde klap tegen zijn hoofd. Volgens getuigen was het de Geldermalsenaar die hem een trap gaf.

De zaak is lang blijven liggen. Verschillende getuigen legden tegengestelde verklaringen af, waardoor aanvullend onderzoek nodig was. Twee weken geleden werd de scheidsrechter nog gehoord, maar hij had niks gezien.

De politierechter zag uiteindelijk voldoende bewijs voor een veroordeling. De dader is al een jaar geschorst geweest door de KNVB.

Rivierenland