GeoFort in West Betuwe wint de Europese erfgoedprijs
Volledig scherm
GeoFort in West Betuwe wint de Europese erfgoedprijs © William Hoogteyling

West Betuwe geeft noodlijdende cultuur een steuntje in de rug

GELDERMALSEN - De culturele sector in West Betuwe krijgt van 2020 tot en met 2023 jaarlijks 50.000 euro extra. Er komt onder meer een Cultuurprijs West Betuwe.

De gemeenteraad heeft het extra geld beschikbaar gesteld om het culturele en kunst-leven in de gemeente te stimuleren. Dat is goed nieuws voor de cultuursector die het toch al moeilijk heeft met met de gevolgen van de coronacrisis.

Wethouder Rutger van Stappershoef is erg blij met de steun van de raad: ,,We gaan nu aan de slag om concreet uitvoering te geven aan het ambitieuze scenario. Dat doen we samen met het culturele veld en het Cultuurplatform West Betuwe.”

De gemeente zet zich in voor het culturele  verenigingsleven, cultuureducatie op scholen, vernieuwende culturele activiteiten voor jongeren en verbindende, dorpsoverstijgende activiteiten. ,,Denk daarbij bijvoorbeeld aan culturele routes langs verschillende kernen door West Betuwe. Ook komt er een jaarlijkse cultuurprijs in West Betuwe.”

Harmonie en GeoFort

Martine Eerelman van het Cultuurplatform is ook blij: ,,Cultuur is van en voor iedereen en is heel breed. Het is de harmonie waarin je speelt en het theaterstuk waarin het halve dorp een rol heeft. Het is een bezoek aan het Geofort, een schilderles op school, een uitvoering van het koor waar je buurvrouw in zingt en een cursus filmen met je telefoon.’’

Rivierenland