Volledig scherm
Onderaan in beeld: de spoorwegovergang op de dijk bij Waardenburg die gaat verdwijnen. © Google Earth

West Betuwe pakt knelpunten voor fietsers aan

WAARDENBURG/GELDERMALSEN - In april en mei 2020 wordt het langverwachte fietspad onder de spoorbrug en de Waalbrug bij Waardenburg aangelegd. Tegelijkertijd heft ProRail dan de huidige spoorwegovergang op de Waalbandijk op.

Dat maakt doorgaand fietsverkeer over de Waalbandijk aantrekkelijker en makkelijker. De verlegging van het fietspad bij Waardenburg is het eerste project dat aangepakt wordt uit de Top-5 van fietsknelpunten in de gemeente West Betuwe. Voor vier andere knelpunten is West Betuwe nog in overleg met de provincie maar ze hopen ook daarvoor volgend jaar zaken te kunnen doen. 

Bloeiende Betuwe

in twee gevallen gaat het om veiliger fietsroutes bij scholen. Zo moet de rotonde Laageinde-N327 in Geldermalsen voor fietsers veel veiliger gemaakt worden. De N327 is erg druk maar er maken veel scholieren van de nabijgelegen scholengemeenschap Lingeborgh gebruik van die rotonde. Een tweede schoolfietsroute die extra aandacht verdient zijn de fietsroutes rond de school de Bloeiende Betuwe in Rhenoy. Op die streekschool komen veel leerlingen uit Rhenoy, Acquoy en Gellicum per fiets.

N327

Verder is het voor fietsers gevaarlijk nabij de kruising Zeiving – Nieuwe Zuiderlingedijk tussen Heukelum en Asperen. En dat geldt ook voor de lange Parallelweg langs de N327 tussen Geldermalsen en Leerdam, waar zeker niet alleen fietsers rijden. In het derde kwartaal van 2020 worden we de afspraken over kostenverdeling en uitvoering van de vier laatste projecten vastgesteld met de provincie Gelderland. De provincie zal een voorname financier moeten zijn.

Rivierenland