Volledig scherm
De Oude Bommelsestraat © Google Maps

West Betuwe twijfelt over afsluiten sluiproute in Est

EST - Het dossier rond de Oude Bommelsestraat in Est blijft de gemoederen bezighouden in de gemeente West Betuwe. Nu de raad heeft afgedwongen dat een groter deel van de Oude Bommelsestraat en ook de Elsevierstraat en de Dreef af is gesloten voor doorgaand verkeer, stelt de gemeente dat de afsluiting helemaal niet rechtmatig is. 

West Betuwe heeft de afsluiting ingesteld nadat hier eerder toe besloten is door de gemeenteraad in Neerijnen. Omwonenden van de weg klaagden over sluipverkeer vanuit Ophemert. Met name het vrachtverkeer is hen een doorn in het oog. Voordat het besluit werd genomen, zijn verschillende verkeersmetingen gedaan. Daaruit blijkt volgens de gemeente West Betuwe echter niet dat het zeer onveilig is op de weg. 

Niet te rechtvaardigen

De gemeente concludeert nu dat het afsluiten van de straat helemaal niet te rechtvaardigen is als je kijkt naar het aantal mensen dat over de weg heen rijdt. De borden zijn daarom niet rechtsgeldig en volgens de gemeente zal het niet lukken om een officieel verkeersbesluit te nemen om de weg voorgoed af te sluiten voor doorgaand verkeer. 

Ondanks dat heeft de gemeente de borden wel verplaatst op last van de raad. In het najaar wordt dan definitief een besluit genomen. De kans bestaat daarbij dat de borden weer verdwijnen in ruil voor een verkeersplateau. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland