De wethouders Rutger van Stappershoef, Ton van Manen en Ed Goossens op een een feestelijker moment vorig jaar bij de huldiging van wielrenner Fabio Jakobsen
Volledig scherm
De wethouders Rutger van Stappershoef, Ton van Manen en Ed Goossens op een een feestelijker moment vorig jaar bij de huldiging van wielrenner Fabio Jakobsen © Gemeente West Betuwe

Wethouders West Betuwe blijven voorlopig op hun post

GELDERMALSEN - De huidige wethouders van de gemeente West Betuwe blijven ondanks de motie van wantrouwen die hen allen heeft getroffen voorlopig op hun post. ,,In het belang van de gemeente en de uitvoering van projecten’’, zo hebben ze dinsdagmiddag laten weten.

Ze blijven verantwoordelijk voor de lopende zaken, zoals het samen met de ambtelijke organisatie voorbereiden van besluitvorming in de gemeenteraad en het vertegenwoordigen van de gemeente binnen de regio. Ze zullen grote bestuurlijke vraagstukken met een politieke afweging niet langer oppakken.

Nieuwe coalitie

 Onderhandelingen tussen de verschillende politieke partijen binnen de gemeenteraad moeten leiden tot het vormen van een nieuwe coalitie. Het college vertrouwt erop, dat hierover nog voor het zomerreces duidelijkheid komt.

Rivierenland