De bouw van de tweede molen bij Zaltbommel heeft vertraging opgelopen.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van de tweede molen bij Zaltbommel heeft vertraging opgelopen.

Wieken al kapot voordat ze de mast in gaan; forse tegenvaller voor windpark Bommelerwaard-A2

ZALTBOMMEL - Een enorme domper voor Windpark Bommelerwaard-A2. Twee van de drie wieken van de tweede molen zijn onherstelbaar beschadigd. Bij de montage van het wiekenkruis zijn de bokken bezweken waarop het gevaarte rustte. Gevolg: scheuren in de 60 meter lange rotorbladen. Er moeten drie nieuwe komen. ,,En die haal je niet even bij de bouwmarkt.”

8 reacties

 • Robin Mulder

  1 jaar geleden
  En wat doen we met de oude bladen?Deze zijn niet te recycelen en dus erg milieu belastend.Dat wil niemand weten van de groene profetien.Windmolens zijn niet zo milieuvriendelijk als mijn doet voorkomen ,ook vanwege de schadelijke gassen intern en dus dit probleem.
 • m bruijn

  1 jaar geleden
  Dat wordt wel verrekend in de energieprijs.
 • Jan Nuvens

  1 jaar geleden
  @Carel, prima dit te melden, maar wees dan ook zo eerlijk om de nadelen van de ouderwetse vormen van energie hier te melden, zowel in bouw als gebruik van die centrales graag.... Of blijft er dan van jouw hele schijnargumentatie niets over? Nee, wind en zon is ook niet perfect, maar een beste oplossing voor het milieu bestaat, niet, je kiest bijna per definitie uit verschillende kwaden.
 • Wilhelmus Liebrand

  1 jaar geleden
  Gijs en Carel hebben er duidelijk veel verstand van,ze zullen dan ook wel een betere oplossing voor het probleem hebben.
 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  Hoeveel daken zijn er wel niet beschikbaar via grote gebouwen, stallen en daken van woningen. Als die volgelegd zijn met zonnepanelen kan is het probleem grotendeels opgelost. De subsidie die nu verstrekt wordt voor die molen bouwers toekennen voor die dakpanelen.