Volledig scherm
Rob Janssen, NPO 3FM

3FM dj Rob Janssen genomineerd voor landelijke radioprijs

BENEDEN-LEEUWEN - 3FM dj Rob Janssen uit Beneden-Leeuwen is genomineerd voor een Marconi Award. Janssen wordt gezien als aanstromend talent. Hij heeft zijn talent kunnen ontwikkelen dankzij de Eindhovense lokale radiozender Glow FM van Studio 040.

''Wauw wauw wauw! Genomineerd voor een Marconi Award Aanstormend talent! Helemaal crazy'', reageert een enthousiaste Rob Janssen na het horen van het nieuws.

De prijs
De Marconi Award is een Nederlandse radioprijs die sinds 1996 wordt uitgereikt aan radioprogramma's en radiopresentatoren. De prijzen worden toegekend door een vakjury, bestaande uit een juryvoorzitter en zo'n tien vertegenwoordigers van nationale radiozenders.

Meter maken
Rob Janssen is al enkele jaren verbonden aan Kermis FM. Tien dagen lang zorgt een grote club vrijwilligers voor radio en tv tijdens de Tilburgse kermis. Janssen was sidekick bij Kermis FM toen hij werd 'gespot' door Timmo Kamst van 3FM. ''Hij is de opleidingscoördinator van NPO Campus. Timmo hoorde wel iets in mij en adviseerde om kilometers te gaan maken'', vertelt Janssen. En zo kwam de radio-dj in contact met Glow FM.

''Het was een perfecte plek om mijn talent te ontwikkelen. Bij Glow mag alles, het is een creatieve vrijplaats om jezelf te kunnen ontwikkelen.'' Bij Glow FM bracht Janssen 'gekkigheid' op de radio, zoals hij zelf zegt. Ondertussen werd Rob Janssen ook gecoacht bij 3FM en hij belandde met een radioprogramma in de nachtelijke uren op vrijdag.

Na 1,5 jaar op de lokale Glow FM werd het te druk met de landelijke radio voor Janssen. En daarom zette hij een punt achter het avontuur in Eindhoven. In de nieuwe programmering van NPO 3FM is Rob Janssen overdag in het weekend te horen.

Stemmen op Rob Janssen kan niet. Hij hoort op 19 januari of hij of zijn 'rivalen' Jordi Warners (SLAM) of Eva Cleven (FunX) met de prijs naar huis gaat.

Maas en Waal