Volledig scherm
Rob Janssen met het orkest © PR

3FM-dj Rob van de Radio neemt eigen Klimaatmars op: ‘Tekst van jongeren kon écht niet’

videoBENEDEN-LEEUWEN - ‘Hee hee, hoo hoo, de aarde redden doe je zo!’. 3FM-dj Rob Janssen (30) uit Beneden-Leeuwen was absoluut niet te spreken over de tekst die de jongeren die onlangs meeliepen met de landelijke Klimaatmars uitspraken. Daarom komt hij nu met een eigen, muzikale Klimaatmars, opgenomen met het vijftigkoppig orkest van de Koninklijke Marechaussee. 

,,Hartstikke goed dat die jongeren zich in willen zetten voor het klimaat. Maar die tekst, die kon écht niet”, vertelt ‘Rob van de Radio', zoals Janssen bij 3FM wordt genoemd. 

Balletje ging rollen

Volledig scherm
Rob van de Radio met het Orkest. © PR

Hij sprak zich in maart daarom kritisch uit over de leuzen van de jongeren in zijn vrijdagavondprogramma Partij voor de Vrijdag. ,,Ik was een beetje aan het geinen. En zei nog voor de grap: ‘eigenlijk zouden we het Metropole Orkest moeten bellen en vragen om een echte mars op te gaan nemen.” 

Een lid van het orkest van de Koninklijke Marechaussee hoorde dit alles en belde spontaan op. ,,’Ik ga er niet over', zei hij in de uitzending, ‘maar dit zou écht iets voor ons orkest zijn.’”

En zo ging het balletje rollen. Ook de orkestleider was enthousiast. Janssen componeerde vanuit zijn zolderkamer op zijn computer de melodie, orkestleider en dirigent Peter Kleine Schaars maakte er een muziekstuk van. In het repetitielokaal kwamen de vijftig muzikanten eind vorige maand bij elkaar om het stuk op te nemen. ,,Nooit had ik verwacht verwacht dat die radio-uitzending van maart hiertoe zou leiden. Het was ludiek bedoeld. Ontzettend leuk dat het zo is opgepikt.”

Quote

Ik was een beetje aan het geinen. Nooit had ik verwacht verwacht dat die ra­dio-uitzending van maart hiertoe zou leiden

Rob Janssen

Wereld Natuurfonds

De Klimaatmars is inmiddels te downloaden op de bekende kanalen als Spotify. De opbrengst gaat haar het Wereld Natuurfonds. ,,Ook het WNF zet zich in voor het klimaat. Natuurlijk wil ik daar mijn steentje aan bijdragen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal