Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © JACQUES ZORGMAN

Autospiegels vernield tijdens Alphense optocht, daders nog niet gepakt

ALPHEN - Tijdens de verlichte carnavalsoptocht van Alphen, afgelopen zaterdagavond, zijn er diverse autospiegels vernield. De daders lopen nog vrij rond. 

Eén van de gedupeerden is Yvonne Megens uit Dreumel. Met haar man ging ze naar haar dochter kijken, die aan de optocht meedeed. Ze parkeerden hun auto rond 19.00 uur in de berm van de Heuvelstraat. 

Toen ze anderhalf uur later terugkwamen, wachtte hen een verrassing: de spiegels waren van hun Renault af getrapt. ,,Eerst dachten we dat het om één spiegel ging. Al snel zagen we dat de andere kant er ook af lag. Dat moet vandalisme zijn.”  

Niet vergoed

Hun auto bleek niet de enige, zegt Megens, ,,er waren in de straat meer spiegels afgebroken”. Omdat ze niet allrisk verzekerd zijn, krijgen ze de schade niet vergoed. Ze hoopt dat er iemand iets gezien heeft, waardoor de politie de daders kan vinden. 

De Alphense carnavalsvereniging De Plekkers laat weten hierbij zoveel als mogelijk te willen helpen. ,,Het is niet onze verantwoordelijkheid, maar we vinden het vervelend wat er gebeurd is.”

Tot nu toe kwam er bij de politie één aangifte binnen, die van Megens. ‘Als er mensen zijn wiens auto ook is vernield, horen wij dat graag, want dat kan helpen bij het achterhalen van de dader(s).’

Maas en Waal