Bert Roelofs met enkele van zijn Dieren in Geffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Roelofs met enkele van zijn Dieren in Geffen.

‘Bert’s Animal Verhuur in Appeltern negeert bevel van rechter en blijft dieren verhuren’

APPELTERN - Bert's Animal Verhuur in Appeltern trekt zich vooralsnog weinig aan van een bevel van de rechter dat het direct moet stoppen met de verhuur van dieren. Buren zien geen afname van de af- en aanvoer van dieren op het bedrijfsterrein.

Ook advocaat Eelco de Jong, die de onderneming juridisch bijstaat, heeft ‘geen signalen’ dat eigenaar Bert Roelofs de verboden activiteiten heeft gestaakt. Hij hoopt dat de gemeente West Maas en Waal snel weer gaat meewerken aan de legalisering van de bedrijfsactiviteiten. Roelofs wil die uitbreiden met een dierentuin.

In oktober trok de gemeente haar medewerking aan de plannen in. Roelofs zou te zeer dralen met het aanleveren van stukken. Volgens De Jong is nu echter alles ingeleverd. Een stuk over stikstof liet lang op zich wachten, vanwege alle landelijke ontwikkelingen, aldus de advocaat: ,,Nu blijkt dat er geen extra uitstoot komt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal