Volledig scherm
De rechter deed vrijdag uitspraak. © ANP XTRA

Bewoners woonwagenkamp Alphen vangen bot in kort geding

ARNHEM - Twee woonwagens die van het woonwagenkamp in Alphen waren verwijderd, hoeven niet te worden teruggeplaatst. Dat heeft de rechter bepaald. Bewoners van het woonwagenkamp probeerden deze week via kort geding twee van het terrein verwijderde wagens teruggeplaatst te krijgen. De rechter wees hun verzoek vrijdag af.

Op het kamp is ruimte voor vier woonwagens, maar tot iets meer dan twee weken geleden stonden er zeven. Omdat bewoners de wagens niet weghaalden, verwijderde de gemeente er twee. Eén wagen mocht voorlopig blijven staan, omdat de bewoonster hoogzwanger is. Drie maanden na de bevalling gaat ook deze wagen weg.

Vijf woonwagens

Al in september 2017 bepaalde de gemeente dat het teveel aan wagens weg moest. Toen stonden er in totaal vijf woonwagens. Bewoners tekenden bezwaar aan en er werd geprocedeerd tot aan de Raad van State toe. Maar ze konden niet voorkomen dat de gemeente ging handhaven.

Deze week probeerde de advocaat van de bewoners via kort geding de woonwagens terug te krijgen op het kamp. Ze stelde dat de gemeente onrechtvaardig had gehandeld. De gemeente had steeds de ouders van de bewoners aangeschreven en niet de bewoners zelf.

Ouders

De rechter oordeelde dat het ook de ouders waren namens wie ze steeds had geprocedeerd. Hun kinderen zijn daarmee niet eens partij en alleen al om die reden is de vordering afgewezen.

De rechter veroordeelde de bewoners verder in de kosten van het kort geding.

  1. Joep uit Beneden-Leeuwen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’
    PREMIUM

    Joep uit Beneden-Leeu­wen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’

    BENEDEN-LEEUWEN - De jonge Maas en Waler Joep Huisman (17) uit Beneden-Leeuwen vindt dat filosofie de basis van de mensheid is. Zijn essay ‘Één waarheid?’ viel in de smaak bij de jury van de Vereniging Filosofiedocenten Voortgezet Onderwijs. Die organiseert jaarlijks een landelijke wedstrijd onder scholieren. Ze koos hem als een van de zeven Jonge Denkers van Nederland. ,,Nadenken is een van de belangrijkste dingen van de mensen.”

Maas en Waal