Volledig scherm
© Thinkstock

Bistro-restaurant De Bolle in Boven-Leeuwen staat te koop

BOVEN-LEEUWEN - Bistro-restaurant De Bolle aan de Waalbandijk in Boven-Leeuwen staat sinds dinsdag te koop. Uitbater Henk Schiks heeft het restaurant nu 21 jaar gerund, samen met zijn echtgenote Wilma. ,,Ik ben nu 69 en ik vind het wel genoeg geweest’’, zo motiveert hij zijn beslissing om het restaurant van de hand te doen.

Schiks noemt De Bolle zijn levenswerk. Hij neemt dan ook met gemengde gevoelens afscheid. ,,Het zijn 21 jaar hè. Ik zeg steeds: als ik het tussen mijn 69ste en 75ste kan verkopen, is het goed.’’

Overnamekandidaat

Hij wil maar zeggen dat hij niet op stel en sprong uit De Bolle hoeft te stappen, maar wil wachten op een goed bod en een goede overnamekandidaat. Want de restauranthouder wil wel graag dat De Bolle na de overname als bistro wordt voortgezet.

Henk en Wilma Schiks hebben kinderen, maar die willen de zaak niet overnemen. Het echtpaar liep al een tijd rond met het plan om de zaak te koop te zetten en hakte zo'n vier weken geleden de knoop door. Makelaar TowerHoreca verzorgt de verkoop van De Bolle.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jochem van Gelder heeft stapels herinneringen aan de dijk: ‘Alles komt hier samen’
    De favoriete plek van...

    Jochem van Gelder heeft stapels herinnerin­gen aan de dijk: ‘Alles komt hier samen’

    BENEDEN-LEEUWEN - ‘Stapels aan herinneringen’ heeft Jochem van Gelder (55) aan de Waalbandijk, op loopafstand van zijn woning in Beneden-Leeuwen. Het is de plek waar hij memorabele momenten in zijn jeugd beleefde. De dijk waardoor hij in ‘95 moest evacueren. Maar ook de plek waar hij nog steeds graag komt om te wandelen. ,,Ik woon mijn leven lang in dit dorp. In de verte zie je juist m’n geboorteplaats Tiel. Alles lijkt hier samen te komen.’’

Maas en Waal