Volledig scherm
© Thinkstock

Bistro-restaurant De Bolle in Boven-Leeuwen staat te koop

BOVEN-LEEUWEN - Bistro-restaurant De Bolle aan de Waalbandijk in Boven-Leeuwen staat sinds dinsdag te koop. Uitbater Henk Schiks heeft het restaurant nu 21 jaar gerund, samen met zijn echtgenote Wilma. ,,Ik ben nu 69 en ik vind het wel genoeg geweest’’, zo motiveert hij zijn beslissing om het restaurant van de hand te doen.

Schiks noemt De Bolle zijn levenswerk. Hij neemt dan ook met gemengde gevoelens afscheid. ,,Het zijn 21 jaar hè. Ik zeg steeds: als ik het tussen mijn 69ste en 75ste kan verkopen, is het goed.’’

Overnamekandidaat

Hij wil maar zeggen dat hij niet op stel en sprong uit De Bolle hoeft te stappen, maar wil wachten op een goed bod en een goede overnamekandidaat. Want de restauranthouder wil wel graag dat De Bolle na de overname als bistro wordt voortgezet.

Henk en Wilma Schiks hebben kinderen, maar die willen de zaak niet overnemen. Het echtpaar liep al een tijd rond met het plan om de zaak te koop te zetten en hakte zo'n vier weken geleden de knoop door. Makelaar TowerHoreca verzorgt de verkoop van De Bolle.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kaliwaalfilm zonder koniks en rode geuzen, nu wel met taurossen en Exmoor-paarden
    FOTOSERIE

    Kaliwaal­film zonder koniks en rode geuzen, nu wel met taurossen en Ex­moor-paar­den

    BOVEN-LEEUWEN/DRUTEN - Ben je de konikpaarden en rode geuzen aan het filmen in De Kaliwaal, gaan ze ineens op transport. Dat overkwam Edward Bokken die een natuurfilm over het uiterwaardengebied bij Boven-Leeuwen maakt. Hij kon het filmmateriaal dat hij sinds begin 2018 had gemaakt van de paarden en runderen eind april van dat jaar alweer in de prullenbak kieperen. Free Nature haalde de dieren uit het gebied. Het contract met exploitant K3 Delta liep ten einde.

Maas en Waal