In de uiterwaarden bij Dodewaard zijn bigbags met zand geplaatst om de gewassen te beschermen tegen hoog water.
Volledig scherm
PREMIUM
In de uiterwaarden bij Dodewaard zijn bigbags met zand geplaatst om de gewassen te beschermen tegen hoog water. © Gerard Burgers

Boeren gesommeerd geplaatste zandzakken om akkers tegen hoog water te beschermen weg te halen

updateOCHTEN/WAMEL - De nooddijkjes die boeren in de uiterwaarden hebben aangelegd om hun gewassen te beschermen, zijn helemaal niet toegestaan. Het is verboden om in het stroomgebied van de rivieren iets te doen dat de doorstroming belemmert, Rijkswaterstaat gaat de boeren sommeren de zandzakken weg te halen. 

11 reacties

 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Die enkele opgehoogde dijkjes vormen dus volgens rijks waterstaat een ernstige belemmering voor de doorstroming van het water..? o.i.d. ? wat een overdreven reactie....de ambtenaren hebben blijkbaar weer eens niets beters te doen dan het grote kleuterboek met al de onzin regeltjes te gaan lezen en te gaan handhaven , het was te verwachten...zo gaat het nu eenmaal in heel Nederland---regeltjes land...? want zijn er nog ergens geen regeltjes voor...? dan bedenken ze er wel een paar...
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Er is 7 miljoen binnengekomen op giro 777 - een gedeelte van dit geld kunnen we gebruiken voor het weghalen van deze zakken.
 • Ruud Berns

  1 jaar geleden
  P.L. Derksen: En uw punt is?
 • Francis Wally

  1 jaar geleden
  @Schamp, Betreffende boeren weten dat ze niets mogen doen wat de vrije loop van het water belemmerd. Of de grond nu eigendom is of niet. Nu zijn het nog zandzakken. De volgende keer worden er L elementen geplaatst, die blijven staan.
 • P.L. Derksen

  1 jaar geleden
  Gelukkig krijgen de hoge heren van Rijkswaterstaat wel iedere maand een vet salaris gestort zonder dat ze ook maar enig risico lopen.

Maas en Waal