De gebroeders Reijnders zijn samen met loonwerker Smits & de Kleijn bezig om een nooddijk aan te leggen om 25 ha mais te beschermen tegen het wassende Waalwater. Vooralsnog lijkt dat te lukken.
Volledig scherm
PREMIUM
De gebroeders Reijnders zijn samen met loonwerker Smits & de Kleijn bezig om een nooddijk aan te leggen om 25 ha mais te beschermen tegen het wassende Waalwater. Vooralsnog lijkt dat te lukken. © Eveline van Elk

Boeren versterken buitenpolder, Maas en Waal onvergelijkbaar met Limburg

UPDATEWAMEL/DREUMEL/TIEL - Boeren proberen maandag met zandzakken de kade van de buitenpolders in de Waaluiterwaarden tussen Dreumel en Wamel te versterken om te voorkomen dat deze polders volstromen.

2 reacties

  • Theo Binnendijk

    1 jaar geleden
    @janv meulen, zo hoort het niet, de uiterwaarden zijn nodig om ruimte te geven aan de rivier bij hoog water en daarom is die zomerdijk ook niet te hoog gemaakt. Die boer kan wel denken het is nu zomer en geen winter, maar dat betekent niet dat hij het water mag tegenhouden. Die zomerdijk moet straks ook weer terug naar zijn oude vorm.
  • janv meulen

    1 jaar geleden
    Zo kan het ook ,opkomen voor je eigen kostbare veevoeding te redden , BRAVO !! Bij het Waterschap is opkomen voor je eigen baan, en wakker worden als er stront aan de knikker komt, Dan wordt het wit -groen van de busjes met de slogan : Veilige dijken en schoon drinkwater !! Wat doen ze met de 100den miljoenen euro's jaarlijks worden opgeeist ??????????????????? belastingen die jaarlijks

Maas en Waal