Archieffoto van dorpshuis De Hucht in Alphen.
Volledig scherm
Archieffoto van dorpshuis De Hucht in Alphen. © Eveline van Elk

Bouw dorpshuis in Alphen kan beginnen

ALPHEN - De bouw van het nieuwe dorpshuis in Alphen kan beginnen. West Maas en Waal heeft het bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Dat dit zou gebeuren stond al lang vast, maar toch waren de inwoners van het dorp er niet helemaal gerust op. Het besluit het geld vrij te maken werd zonder noemenswaardige discussie genomen voor een uitpuilende publieke tribune in de raadszaal. ,,Alphen, gefeliciteerd”, grijnsde wethouder Ton de Vree. 

Edohof

De nieuwe ‘Multifunctionele Accommodatie’ (MFA), of eigenlijk een zeer grondige renovatie van het huidige dorpshuis De Hucht, gaat gepaard met het verdwijnen van de Edohof, een voormalige ouderensoos die in het dorp dienst doet als alternatief buurthuis.

Het proces kostte ‘heel veel bloed, zweet en tranen’, stelde het Alphense raadslid Marieke van den Boom, vooral om alle Alphense partijen uiteindelijk achter het plan te krijgen. De historische werkgroep WHAM, die nu nog in de Edohof zetelt, kon geen geschikte plek toebedeeld krijgen. Daardoor liepen de bouwkosten op en was de geraamde 1 miljoen die de gemeenteraad al had uitgetrokken inmiddels niet meer genoeg. 

Het extra benodigde geld wordt opgehaald door een minimale ozb-verhoging.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal